Griliášový puding
90 min.
Ingredience
- 20gramůStrouhanka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 7kusůVaječný žloutek slepičí
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- 0,06litrMléko plnotučné
- 0,5kusCitrony
- Griliáš
- 50gramůOřechy lískové pražené
- 100gramůCukr moučkový
- Na formu
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Strouhanku přelijeme mlékem a necháme chvíli zvlhnout. Mezitím v míse smícháme máslo, prosátý cukr, žloutky a vanilku a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, utlučený griliáš, vlhkou strouhanku a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytek suché struhanky.
- 2Formu vymažeme a vysypeme, vlijeme do ní těsto a v páře vaříme cca 60 minut. Puding vyklopíme, necháme zcela vychladnout a podáváme s ušlehanou smetanou.
- 3Griliáš připravíme tak, že na ocelovou pánev nasypeme cukr a nasucho jej na plotně necháme zezlátnout. Poté jej smícháme s opraženými, nahrubo nasekanými ořechy. Přemístíme na plech a necháme vychladnout. Nakonec utlučeme v hmoždíři a prosejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.