Griliášový puding

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Strouhanku přelijeme mlékem a necháme chvíli zvlhnout. Mezitím v míse smícháme máslo, prosátý cukr, žloutky a vanilku a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, utlučený griliáš, vlhkou strouhanku a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytek suché struhanky.
  • 2
    Formu vymažeme a vysypeme, vlijeme do ní těsto a v páře vaříme cca 60 minut. Puding vyklopíme, necháme zcela vychladnout a podáváme s ušlehanou smetanou.
  • 3
    Griliáš připravíme tak, že na ocelovou pánev nasypeme cukr a nasucho jej na plotně necháme zezlátnout. Poté jej smícháme s opraženými, nahrubo nasekanými ořechy. Přemístíme na plech a necháme vychladnout. Nakonec utlučeme v hmoždíři a prosejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.