Grilovaná jehněčí kýta na italský způsob
35 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 2lžičkyKoření Italia
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceCitronová šťáva
- 175gramůFazolové lusky zelené
- 550gramůRajčata Cherry
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 0,5hrstRukola
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
48 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě 10 minut vaříme zelené fazolky doměkka, potom je slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku, italských bylinek a citronové šťávy.
- 3Jehněčí kýtu nakrájíme na 4 plátky (každý o váze asi 150 g), naložíme je do předem připravené marinády a necháme marinovat asi 30 minut.
- 4Marinované plátky z obou stran opékáme 3-4 minuty nebo i déle, chceme-li maso propečenější.
- 5K jehněčím plátkům podáváme fazolový salát z uvařených okapaných fazolek promíchaných s půlkami cherry rajčátek, olivovým olejem a citronovou šťávou. Zdobíme lístky čerstvé rukoly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.