Grilovaná jehněčí kýta na italský způsob

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
48 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě 10 minut vaříme zelené fazolky doměkka, potom je slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku, italských bylinek a citronové šťávy.
  • 3
    Jehněčí kýtu nakrájíme na 4 plátky (každý o váze asi 150 g), naložíme je do předem připravené marinády a necháme marinovat asi 30 minut.
  • 4
    Marinované plátky z obou stran opékáme 3-4 minuty nebo i déle, chceme-li maso propečenější.
  • 5
    K jehněčím plátkům podáváme fazolový salát z uvařených okapaných fazolek promíchaných s půlkami cherry rajčátek, olivovým olejem a citronovou šťávou. Zdobíme lístky čerstvé rukoly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.