Grilovaná kachna
45 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 1,5decilitryOmáčka sojová světlá
- 5lžicCukr třtinový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 4kusyKachní prsa
- 1lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
7 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
318 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme sójovou omáčku, rozetřený česnek, cukr, zázvor, koriandr a pět čínských koření.
- 2Kachní maso dáme do nekovové mísy a přelijeme marinádou, maso obrátíme, aby byla kachna marinádou zcela pokrytá. Mísu zakryjeme a necháme 6 hodin marinovat. Občas obrátíme, aby se marináda do masa vstřebala.
- 3Vyjmeme maso z marinády a marinádu necháme na potírání.
- 4Grilujeme 30 minut, často obracíme a potíráme zbylou marinádou.
- 5Kachnu pokrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.