Grilovaná nasolená makrela
70 min.
Ingredience
- 1kusMakrela obecná
- 2lžíceSůl
- 1kusMrkev kořen
- Japonské ředkvičky
- 3lžíceWasabi mleté
- 2lžičkyVoda pitná
- Sójovo-zázvorová omáčka
- 2lžíceCukr krupice
- 1kusZázvor celý
- 0,25hrnekOmáčka sójová
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme omáčku. V hrnci smícháme sójovou omáčku, cukr a zázvor. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 2-3 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout. Na japonské ředkvičky v malé mističce vymícháme husté těsto z mletého wasabi a vody. Vytvoříme kuličku a odložíme stranou.
- 2Rybu očistíme, zbavíme vnitřností a i s hlavou důkladně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Po obou stranách nařízneme několika zářezy, které by měly být hluboké až ke kosti. Do kůže vetřeme sůl, špetku nasypeme i dovnitř. Cca 40 minut necháme odstát. Poté rybu omyjeme pod studenou vodou a zajistíme ji dvěma bambusovými grilovacími jehlami. Jednu vedeme pod okem a druhou nad ním.
- 3Rozpálíme gril a rybu opékáme 10-12min. Mezitím otočíme a můžeme potřít připravenu omáčkou.
- 4Makrelu dáme na tác a podáváme se strouhanou mrkví, japonskými ředkvičkami a miskou sójovo-zázvorové omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.