Grilovaná nasolená makrela

70 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme omáčku. V hrnci smícháme sójovou omáčku, cukr a zázvor. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 2-3 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout. Na japonské ředkvičky v malé mističce vymícháme husté těsto z mletého wasabi a vody. Vytvoříme kuličku a odložíme stranou.
  • 2
    Rybu očistíme, zbavíme vnitřností a i s hlavou důkladně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Po obou stranách nařízneme několika zářezy, které by měly být hluboké až ke kosti. Do kůže vetřeme sůl, špetku nasypeme i dovnitř. Cca 40 minut necháme odstát. Poté rybu omyjeme pod studenou vodou a zajistíme ji dvěma bambusovými grilovacími jehlami. Jednu vedeme pod okem a druhou nad ním.
  • 3
    Rozpálíme gril a rybu opékáme 10-12min. Mezitím otočíme a můžeme potřít připravenu omáčkou.
  • 4
    Makrelu dáme na tác a podáváme se strouhanou mrkví, japonskými ředkvičkami a miskou sójovo-zázvorové omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.