Grilovaná plněná krkovička s nivou pro celiaky
50 min.
Ingredience
- 200gramůVepřová krkovička
- 40gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2kusyŠalotka
- 0,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaGrilovací koření bezlepkové
- 2kusyRajčata
- 1kusPaprika zelená
- 4lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
26 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dva plátky vepřové krkovičky omyjeme, osušíme a podélně ostrým nožem je rozkrojíme tak, že utvoříme kapsy. Sýr nivu nastrouháme nahrubo do misky. Očistíme a na tenká kolečka pokrájíme šalotku, kterou promícháme s nivou a touto směsí naplníme masové kapsy. Důkladně je uzavřeme párátky, potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme bezlepkovým grilovacím kořením a necháme v chladničce 20 minut odležet.
- 2Omytá rajčata pokrájíme na plátky. Omytou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na proužky. Plněné plátky položíme na alobal, posypeme zeleninou, pokapeme zakysanou smetanou a grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 15-20 minut. Během grilování maso otáčíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.