Grilovaná ryba s česnekem a koriandrem
95 min.
Ingredience
- 3lžíceChilli omáčka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaSůl mořská
- 9stroužkůČesnek
- 100gramůBanánové listy
- 1200gramůParmice
- 100gramůKoriandr celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a vykucháme syrové čerstvé ryby - parmice, tilapie či makrely, ponecháme jim hlavy. Důkladně je osušíme, každá ryba by měla vážit asi 300 g. Do ryb uděláme z boku nožem 3 - 4 zářezy.
- 2V moždíři rozdrtíme nahrubo nasekaný česnek, nasekané kořeny koriandru, mletý bílý pepř, sůl i olej na hladkou pastu, tu vetřeme do útrob každé ryby, také navrch na kůži a do zářezů. Zakryjeme, dáme asi na 30 minut do chladničky.
- 3Banánové listy změkčíme.
- 4Vezmeme 2 banánové listy a položíme je na sebe tak, že se jejich vlákna kolmo protínají, zabalíme do nich rybu jako do balíčku. Konce banánových listů spojíme párátky.
- 5Rozděláme oheň v grilu, nebo rozehřejeme troubu na grilování. Ryby grilujeme 15 minut z obou stran, dokud nezískají světle hnědou barvu a maso nebude hotové. Pro lepší grilování můžeme rybu vložit do drátěného grilovacího pouzdra.
- 6Hotovou rybu servírujeme na talíř, přidáme chilli omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.