Grilovaná svíčková po orientálsku
40 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 2lžíceOlej stolní
- 5lžicOmáčka sójová
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5hrnekVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
3 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
240 mg
Cukr
386 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso odblaníme, zbavíme tuku a naložíme na několik hodin do marinády.
- 2Marinádu připravíme smícháním vína, sójové omáčky, zázvoru a prolisovaného česneku.
- 3Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, osušíme a položíme na grilovací rošt potřený olejem.
- 4Grilujeme zprudka asi 5 minut po každé straně, aby maso mělo kůrku a zůstalo uvnitř šťavnaté.
- 5Hotové maso nakrájíme na plátky a osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.