Grilovaná vepřová žebírka - II.

90 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
60 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
594 mg
Cukr
44 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mixéru umixujeme česnek a kořen koriandru na hladkou pastu. Ve větší misce smícháme s česnekem, cukrem, švestkovou omáčkou (případně kečupem), sójovou a ústřicovou omáčkou, mletým badyánem (pokud máme), přidáme žebírka, která důkladně potřeme marinádou ze všech stran. Přikryjeme potravinovou fólií a na 3 hodiny (nebo ještě lépe na celou noc) dáme marinovat do lednice.
  • 2
    Roztopíme gril (nebo předehřejeme elektrickou troubu). Pokud budeme žebírka péci v troubě, překlopíme je do pekáče i s marinádou. Pečeme ze všech stran asi 45-60 minut.
  • 3
    Pokud budeme žebírka grilovat v troubě, potáhneme rošt alobalem a žebírka grilujeme na středně silném ohni po dobu cca 45 minut (nezapomeneme je čas od času obracet a potírat marinádou).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.