Grilovaná vepřová žebírka - II.
90 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová žebra
- 1kusKoriandr čerstvý
- 6lžicCukr palmový
- 7kusůOmáčka švestková
- 2kusyOmáčka ústřicová
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
60 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
594 mg
Cukr
44 mg
Postup přípravy
- 1V mixéru umixujeme česnek a kořen koriandru na hladkou pastu. Ve větší misce smícháme s česnekem, cukrem, švestkovou omáčkou (případně kečupem), sójovou a ústřicovou omáčkou, mletým badyánem (pokud máme), přidáme žebírka, která důkladně potřeme marinádou ze všech stran. Přikryjeme potravinovou fólií a na 3 hodiny (nebo ještě lépe na celou noc) dáme marinovat do lednice.
- 2Roztopíme gril (nebo předehřejeme elektrickou troubu). Pokud budeme žebírka péci v troubě, překlopíme je do pekáče i s marinádou. Pečeme ze všech stran asi 45-60 minut.
- 3Pokud budeme žebírka grilovat v troubě, potáhneme rošt alobalem a žebírka grilujeme na středně silném ohni po dobu cca 45 minut (nezapomeneme je čas od času obracet a potírat marinádou).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.