Grilovaná vepřová žebírka na medu se sójovou omáčkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2006 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
142 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na marinádu nakrájíme nadrobno chilli papričky, prolisujeme česnek, nasekáme jarní cibulky, nastrouháme zázvor a vše v míse promícháme s ostatními ingrediencemi. Vložíme žebírka a necháme cca 4 hodiny marinovat v lednici.
  • 2
    Poté maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Dáme na rozpálený gril a za pravideného potírání zbytkem marinády grilujeme 6-8 minut dozlatova. Rozložíme na servírovací tác a uchováme teplé.
  • 3
    Zbylou marinádu vlijeme do kastrůlku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, přilijeme vývar a citronovou šťávu a přivedeme k varu. Na mírném ohni cca 15 minut povaříme do zhoustnutí. Objem omáčky musí zredukovat přibližně na polovinu. Poté vlijeme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Mezitím přiléváme rozuštěné máslo.
  • 4
    Omáčku podáváme k hotovým žebírkům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.