Grilovaná vepřová žebírka na medu se sójovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 2kilogramyVepřová žebra
- 2kusyCibule
- 2lžícePetržel kudrnka
- 280mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceCitronová šťáva
- 110gramůMáslo čerstvé
- Marináda
- 2kusyChilli paprička
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyCibulka jarní
- 370mililitrůOcet rýžový
- 110mililitrůOmáčka sójová
- 170gramůMed včelí
- 0,5lžičkaZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2006 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
142 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu nakrájíme nadrobno chilli papričky, prolisujeme česnek, nasekáme jarní cibulky, nastrouháme zázvor a vše v míse promícháme s ostatními ingrediencemi. Vložíme žebírka a necháme cca 4 hodiny marinovat v lednici.
- 2Poté maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Dáme na rozpálený gril a za pravideného potírání zbytkem marinády grilujeme 6-8 minut dozlatova. Rozložíme na servírovací tác a uchováme teplé.
- 3Zbylou marinádu vlijeme do kastrůlku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, přilijeme vývar a citronovou šťávu a přivedeme k varu. Na mírném ohni cca 15 minut povaříme do zhoustnutí. Objem omáčky musí zredukovat přibližně na polovinu. Poté vlijeme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Mezitím přiléváme rozuštěné máslo.
- 4Omáčku podáváme k hotovým žebírkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.