Grilovaná zelenina a bulgur
40 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceHarissa pasta
- 2kusyLilek
- 280gramůBulgur
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 4lžíceMed včelí
- 2hrstiMáta
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
18 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Lilky nakrájíme na dílky, papriky na kousky. Smícháme med, olej a Harissu. Polovinou zakapeme zeleninu a grilujeme až lehce zhnědne.
- 2Bulgur zalijeme vroucí vodou a necháme asi 10 minut stát, aby změkl. Slijeme a zakapeme zbylou směsí a citrónovou šťávou, posypeme citrónovou kůrou a mátovými lístky.
- 3Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podáváme s grilovanou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.