Grilované broskve na sladkém toustu
20 min.
Ingredience
- 4kusyBroskve
- 1lžíceMed včelí
- 6lžicMáslo čerstvé
- 2lžíceVíno bílé
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSkořice mletá
- 400gramůChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
7 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Broskve omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek, vejce rozšleháme.
- 2Gril předehřejeme na střední teplotu, na rošt naskládáme půlky broskví rozkrojenou stranou nahoru. Pokapeme je medem a dáme na ně trochu másla. Broskve pečeme přibližně 5 minut, dokud nezměknou a nemají zlatavou barvu.
- 3V misce rozšlehaná vejce smícháme metlou s bílým vínem, cukrem, citronovou šťávou a skořicí. Touto směsí potřeme tousty.
- 4V pánvi rozehřejeme máslo a sladkou směsí potřené tousty smažíme 2 - 3 minuty z obou stran, aby měly křupavou kůrku. Na upečené tousty položíme grilované půlky broskví a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.