Grilované broskve na sladkém toustu

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
7 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek, vejce rozšleháme.
  • 2
    Gril předehřejeme na střední teplotu, na rošt naskládáme půlky broskví rozkrojenou stranou nahoru. Pokapeme je medem a dáme na ně trochu másla. Broskve pečeme přibližně 5 minut, dokud nezměknou a nemají zlatavou barvu.
  • 3
    V misce rozšlehaná vejce smícháme metlou s bílým vínem, cukrem, citronovou šťávou a skořicí. Touto směsí potřeme tousty.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme máslo a sladkou směsí potřené tousty smažíme 2 - 3 minuty z obou stran, aby měly křupavou kůrku. Na upečené tousty položíme grilované půlky broskví a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.