Grilované hovězí po brazilsku – cupím do brasil

420 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
277 mg
Cukr
469 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cupím je část hovězího masa z hrbu v zátylku, charakteristická pro brazilské hovězí plemeno zebu. Maso je tučné, charakteristicky mramorované a velmi chutné. Jako jediné z hovězích mas se griluje až do úplného propečení.
  • 2
    Nejprve připravíme pesto. Neloupané stroužky česneku dáme na pánev nasucho opražit tak, až se slupka skoro spálí. Pak ho teprve oloupeme. Získá tak kouřovou vůni. Oloupeme a na kusy nakrájíme cibuli, nasekáme koriandr a mátu. Do hmoždíře dáme olivový olej, cibuli, česnek, mátu, koriandr a limetovou šťávu, osolíme a rozmícháme.
  • 3
    Maso vcelku napíchneme na špíz, osolíme mořskou solí, potřeme pestem a necháme 2 hodiny marinovat.
  • 4
    Pesto setřeme, aby se nespálilo, maso zabalíme do pečící fólie. Pevně zavážeme, aby nevytékala masová šťáva. Takto maso pečeme 5 hodin na grilu při 80 °C. Pak maso vyndáme z grilu a sundáme fólii.
  • 5
    Znovu maso potřeme pestem a odkrojíme tenké plátky. Po každém odříznutí maso opět potřeme a necháme v grilu krátce zapéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.