Grilované hovězí po brazilsku – cupím do brasil
420 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí maso přední
- 100gramůOlej olivový
- 100gramůCibule
- 10gramůČesnek
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 7gramůMáta
- 5gramůLimetková šťáva
- 20gramůSůl mořská
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
277 mg
Cukr
469 mg
Postup přípravy
- 1Cupím je část hovězího masa z hrbu v zátylku, charakteristická pro brazilské hovězí plemeno zebu. Maso je tučné, charakteristicky mramorované a velmi chutné. Jako jediné z hovězích mas se griluje až do úplného propečení.
- 2Nejprve připravíme pesto. Neloupané stroužky česneku dáme na pánev nasucho opražit tak, až se slupka skoro spálí. Pak ho teprve oloupeme. Získá tak kouřovou vůni. Oloupeme a na kusy nakrájíme cibuli, nasekáme koriandr a mátu. Do hmoždíře dáme olivový olej, cibuli, česnek, mátu, koriandr a limetovou šťávu, osolíme a rozmícháme.
- 3Maso vcelku napíchneme na špíz, osolíme mořskou solí, potřeme pestem a necháme 2 hodiny marinovat.
- 4Pesto setřeme, aby se nespálilo, maso zabalíme do pečící fólie. Pevně zavážeme, aby nevytékala masová šťáva. Takto maso pečeme 5 hodin na grilu při 80 °C. Pak maso vyndáme z grilu a sundáme fólii.
- 5Znovu maso potřeme pestem a odkrojíme tenké plátky. Po každém odříznutí maso opět potřeme a necháme v grilu krátce zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.