Grilované humří ocasy s melounovým salátem
40 min.
Ingredience
- 6kusůHumr
- 120mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 15mililitrůMed včelí
- 5stroužkůČesnek
- 3špetkyBobkový list
- 90gramůMáslo čerstvé
- 1kusAvokádo
- 2kusyOkurka salátová
- 150gramůMeloun cukrový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1737 kcal
Bílkoviny
284 g
Tuky
51 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Humry nastřihneme na spodní straně ocasu a skořápku odstraníme. Ocasy propíchneme špízovací jehlou. Česnek oloupeme a utřeme, polovinu smícháme s máslem. K druhé polovině česneku přimícháme olivový olej, citronovou šťávu, med a bobkový list. Marinádou potřeme připravené humry, zbytek marinády uschováme do salátu.
- 2Avokádo, meloun a okurky oloupeme a pokrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme zbytkem marinády. Humří maso grilujeme do zčervenání, poté potřeme česnekovým máslem a grilujeme do zbělání masa. Grilované maso servírujeme se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.