Grilované jehněčí maso s chřestem
30 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí maso
- 3lžíceMed včelí
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůChřest zelený
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
37 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
83 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme prolisovaný česnek, sojovou omáčku a med. Směsí důkladně potřeme plátky masa a dáme do ledničky na hodinu marinovat.
- 2Chřest zbavíme dřevnatých konců a potřeme je polovinou oleje. Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme olejem, aby se nám maso nepřichytávalo.
- 3Plátky masa dáme na gril a grilujeme pět minut z každé strany. Plátky masa musí být propečené, avšak zůstat šťavnaté. Chřest grilujeme tři minuty, v průběhu grilování potíráme olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.