Grilované jehněčí maso se salátem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
47 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme sójovou omáčku s prolisovaným česnekem a směsí potřeme plátky jehněčího masa. Plátky ještě navíc potřeme medem a dáme odležet na ledničky minimálně na jednu hodinu.
  • 2
    Chléb okrájíme od kůrky, namažeme velmi jemnou vrstvou másla a potřeme křenovou pastou. Chléb následně nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na čtvrtiny, saláty natrháme na listy, opláchneme a smícháme.
  • 3
    Gril rozehřejeme na vysokou teplotu a rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 4 minuty z každé strany, dokud není měkké, zároveň však šťavnaté. Poslední dvě minuty grilujeme včetně kostiček chleba a cibule.
  • 4
    Maso podáváme s natrhaným salátem, grilovanou cibulkou a krutóny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.