Grilované jehněčí maso se salátem
30 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí maso
- 3lžíceMed včelí
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 4kusyCibule
- 4krajíceChléb konzumní
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKřenová pasta - Krenex
- 1kusSalát ledový
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
47 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme sójovou omáčku s prolisovaným česnekem a směsí potřeme plátky jehněčího masa. Plátky ještě navíc potřeme medem a dáme odležet na ledničky minimálně na jednu hodinu.
- 2Chléb okrájíme od kůrky, namažeme velmi jemnou vrstvou másla a potřeme křenovou pastou. Chléb následně nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na čtvrtiny, saláty natrháme na listy, opláchneme a smícháme.
- 3Gril rozehřejeme na vysokou teplotu a rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 4 minuty z každé strany, dokud není měkké, zároveň však šťavnaté. Poslední dvě minuty grilujeme včetně kostiček chleba a cibule.
- 4Maso podáváme s natrhaným salátem, grilovanou cibulkou a krutóny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.