Grilované jehněčí se zázvorem
40 min.
Ingredience
- 1000gramůJehněčí maso
- 3stroužkyČesnek
- 1kusZázvor celý
- 2lžíceOmáčka Teriyaki
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
154 mg
Cukr
101 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na plátky, ty nařízneme z boku až do poloviny a naklepeme je. Maso důkladně potřeme prolisovaným česnekem a posypeme strouhaným zázvorem. Do naříznutých částí v mase vetřeme omáčku teriyaki. Maso necháme minimálně dvě hodiny marinovat.
- 2Grilovací rošt důkladně potřeme olejem. Plátky masa grilujeme na prudkém ohni tři minuty z každé strany, poté teplotu snížíme a grilujeme dalších dvacet minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.