Grilované klobásy se švestkovou marinádou

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 800gramůKlobása ostravská
    • 150gramůDžem švestkový
    • 60gramůCukr krupice
    • 1kusChilli paprička
    • 1kusAnýz
    • 1lžíceWorcester
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 60mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaMouka kukuřičná
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
44 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Klobásy na mírném ohni necháme ve vodě přejít varem, odstavíme a ponecháme ve vodě, dokud nebudou pevné. Poté klobásy vyjmeme, rozpůlíme a potřeme prohřátou švestkovou marinádou. Klobásy klademe na plech vyložený pečicím papírem, v grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme. Během grilování klobásy otáčíme a potíráme marinádou.
  • 2
    Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester, citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou, opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.