Grilované klobásy se švestkovou marinádou
40 min.
Ingredience
- 800gramůKlobása ostravská
- 150gramůDžem švestkový
- 60gramůCukr krupice
- 1kusChilli paprička
- 1kusAnýz
- 1lžíceWorcester
- 2lžíceCitronová šťáva
- 60mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaMouka kukuřičná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
44 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Klobásy na mírném ohni necháme ve vodě přejít varem, odstavíme a ponecháme ve vodě, dokud nebudou pevné. Poté klobásy vyjmeme, rozpůlíme a potřeme prohřátou švestkovou marinádou. Klobásy klademe na plech vyložený pečicím papírem, v grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme. Během grilování klobásy otáčíme a potíráme marinádou.
- 2Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester, citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou, opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.