Grilované sardinky v pikantní omáčce
25 min.
Ingredience
- 500gramůSardinka obecná
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 3lžíceMáta
- 1kusCitrony
- 2lžíceOlej olivový
- 500gramůRajčata
- 1kusCibule
- 1kusOkurka salátová
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru dáme česnek, středně pálivé chilli papričky bez semínek, mátu, koriandr, šťávu z citronu, olivový olej, papriku a kmín. Všechny suroviny pak rozmixujeme najemno, přelijeme do misky a necháme 10 minut odležet v ledničce.
- 2Mezitím očistíme sardinky od hlav, ocásků a vyjmeme z nich páteř. Připravenou omáčkou je přelijeme a necháme přes noc odležet.
- 3Na menší kousky nakrájíme rajčata, okurku a cibuli. Zeleninu opět přelijeme omáčkou a připravenou salsu dáme vychladit.
- 4Gril rozehřejeme na střední teplotu a grilovací desku potřeme důkladně olejem. Sardinky grilujeme cca 2 minuty z každé strany, dokud nejsou propečené.
- 5Ryby podáváme spolu s vychlazenou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.