Grilované sardinky v pikantní omáčce

25 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru dáme česnek, středně pálivé chilli papričky bez semínek, mátu, koriandr, šťávu z citronu, olivový olej, papriku a kmín. Všechny suroviny pak rozmixujeme najemno, přelijeme do misky a necháme 10 minut odležet v ledničce.
  • 2
    Mezitím očistíme sardinky od hlav, ocásků a vyjmeme z nich páteř. Připravenou omáčkou je přelijeme a necháme přes noc odležet.
  • 3
    Na menší kousky nakrájíme rajčata, okurku a cibuli. Zeleninu opět přelijeme omáčkou a připravenou salsu dáme vychladit.
  • 4
    Gril rozehřejeme na střední teplotu a grilovací desku potřeme důkladně olejem. Sardinky grilujeme cca 2 minuty z každé strany, dokud nejsou propečené.
  • 5
    Ryby podáváme spolu s vychlazenou salsou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.