Grilované slávky se zázvorem a pestem
35 min.

Ingredience
- 2kilogramyMušle slávky
- 110gramůVíno bílé
- 2stroužkyČesnek
- 4plátkyŠunka parmská
- 85gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1lžícePesto
- 1lžíceZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
618 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slávky důkladně kartáčkem očistíme, namočíme na 5 minut do studené vody a necháme okapat. Postup ještě jednou zopakujeme. Odstraníme řasy a použijeme pouze uzavřené lastury.
- 2Vložíme do velkého hrnce, zalijeme vínem a přidáme prolisovaný česnek. Zakryté zprudka povaříme cca 3 minuty, dokud se lastury neotevřou. Poté vyjmeme a vývar uchováme. Z každé slávky odstraníme bezmasou polovinu lastury a rozložíme je na plech.
- 3V misce promícháme nadrobno nakrájenou šunku s rozdrobeným chlebem, bazalkovým pestem a strouhaným zázvorem. Přidáme 1-2 lžíce vývaru.
- 4Každou slávku pokryjeme vrstvou připravené směsi a na grilu rozpáleném na nejvyšší teplotu grilujeme cca 2 minuty dozlatova. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.