Grilované tofu
80 min.
Ingredience
- 700gramůSýr sójový - Tofu
- 100gramůPasta shiro miso
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkyVíno rýžové japonské - Mirin
- 2lžičkyCukr moučkový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceRybí vločky
- Ozdoba
- 1špetkaŘasa Nori
- 1kusŠalotka
- 1špetkaGomasio
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Sýr tofu položíme do utěrky, zabalíme a zatížíme talíři, tak aby vytekla přebytečná voda. Takto necháme sýr odležet asi 1 hodinu.
- 2Mezitim si v misce smícháme směs z misa, žloutku, vloček, mirinu, cukru a vyšleháme.
- 3Tofu rozdělíme na 6 kousků, které položíme na plech a navrchu pomažeme olejem, dáme do trouby asi na 4 minuty. Grilujeme po obou stranách.
- 4Poté tofu vyndáme a z jedné strany potřeme připravenou směsí z misa a zase vložíme do trouby, potřenou stranou nahoru. Takto grilujeme ještě asi 10 minut dozlatova. Tofu podáváme s řasou nori, nasekanou šalotkou nebo gomou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.