Grilované tortilly s vepřovým masem a ananasovou salsou
50 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 8kusůtortilla
- 200gramůZakysaná smetana
- Na salsu
- 300gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 2kusyRajčata
- 2lžíceMáta
- 2lžíceKoriandr
- 50gramůArašídy
- 0,5kusAnanas
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájené na nudličky promícháme s olejem, osolíme a opepříme. Maso rozložíme na rošt grilu a grilujeme po obou stranách dozlatova.
- 2Příprava ananasové salsy: V míse promícháme scezenou kukuřici s nasekanou cibulí, nakrájenou chilli papričkou, nakrájenými rajčaty, nadrobno nakrájeným ananasem, nasekanou mátou, koriandrem a arašídy.
- 3Grilované maso vmícháme do předem uvařené omáčky.
- 4Na každou tortillu dáme lžíci zakysané smetany, na ni vepřové s omáčkou a navrch trochu salsy. Placky přeložíme a zavineme.
- 5Naplněné tortilly grilujeme 1-2 minuty po každé straně.
- 6Podáváme s dílky limetky a se zbylou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.