Grilovaný aromatický pstruh

35 min.
Thajsko

Ingredience

    • 2kusyChilli paprička
    • 5kusůŠalotka
    • 5stroužkůČesnek
    • 2lžíceLimetková šťáva
    • 1lžíceCukr třtinový
    • 4kusyLimetka kafrová
    • 700gramůPstruh
    • 1lžícePažitka česneková
    • 2lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
12 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
219 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve oloupeme česnek a šalotku. Chilli papričky zbavíme semínek a nahrubo nakrájíme. Vše naskládáme na pruh alobalu, zabalíme a vložíme na 10 minut na mřížku rozpáleného grilu. Poté odložíme stranou a necháme vychladnout.
  • 2
    Balíček rozbalíme, obsah přesypeme do hmoždíře a zpracujeme na hrubší pastu. Můžeme také rozsekat v mixéru. Přidáme limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr, na prstýnky pokrájené listy karfových limet a důkladně promícháme.
  • 3
    Směs lžičkou přemístíme dovnitř ryb a potřeme také kůži. Pstruhy poté grilujeme cca 5 minut po každé straně. Hotové přemístíme na servírovací podnos, dozdobíme česnekovou pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.