Grilovaný aromatický pstruh
35 min.
Ingredience
- 2kusyChilli paprička
- 5kusůŠalotka
- 5stroužkůČesnek
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceCukr třtinový
- 4kusyLimetka kafrová
- 700gramůPstruh
- 1lžícePažitka česneková
- 2lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
12 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
219 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve oloupeme česnek a šalotku. Chilli papričky zbavíme semínek a nahrubo nakrájíme. Vše naskládáme na pruh alobalu, zabalíme a vložíme na 10 minut na mřížku rozpáleného grilu. Poté odložíme stranou a necháme vychladnout.
- 2Balíček rozbalíme, obsah přesypeme do hmoždíře a zpracujeme na hrubší pastu. Můžeme také rozsekat v mixéru. Přidáme limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr, na prstýnky pokrájené listy karfových limet a důkladně promícháme.
- 3Směs lžičkou přemístíme dovnitř ryb a potřeme také kůži. Pstruhy poté grilujeme cca 5 minut po každé straně. Hotové přemístíme na servírovací podnos, dozdobíme česnekovou pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.