Grilovaný chřest s hořčičnou marinádou
25 min.
Ingredience
- 700gramůChřest zelený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- Marináda
- 200mililitrůOlej olivový
- 2,5lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1,5lžíceHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
50 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
26 mg
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme škrabkou a opláchneme, potřeme polovinou marinády, urovnáme na gril a grilujeme tak dlouho, dokud povrch chřestu s marinádou nezkaramelizuje. Po zkaramelizování povrchu chřestu je pokrm hotov. Hotový pokrm potřeme zbylou polovinou marinády, kterou jsme rozmixovali v mixéru. Pokrm podáváme teplý.
- 2Marináda:
- 3Olivový olej dobře promícháme s hořčicí a ochutíme. Do druhé poloviny marinády, kterou budeme polévat grilovaný chřest, přidáme ocet a v mixéru ji promixujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.