Grilovaný dezert
45 min.
Ingredience
- 3kusyJablka
- 3kusyHrušky
- 1kusCeler bulvový
- 50gramůHrozinky
- 30gramůOřechy lískové
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 60gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
9 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka, hrušky a oloupaný celer nahrubo nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme rozinky, mleté oříšky, žloutky, cukr, vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků se špetkou soli.
- 2Z alobalu utvoříme misky, vymažeme je olejem a naplníme připravenou směsí. Povrch alobalu necháme pootevřený.
- 3Misky urovnáme na plech a dáme do trouby pod gril zapéci.
- 4Dezert podáváme v alobalu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.