Grilovaný humr s pikantní salsou

28 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
967 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpůlíme podélně humry. Postavíme si ho nejdříve na zadní část, velkým ostrým nožem prořízneme hlavu a postupujeme až k ocasu. Vyjmeme z hlavy šedý váček - ostatní se dá jíst. Válečkem na těsto rozbijeme klepeta a stejně připravíme i druhého humra. Rozpůlenou část posypeme kajenským pepřem a pokapeme olejem.
  • 2
    Na salsu rozpálíme olej a restujeme 5 minut cibulku, kapii a chilli papričku, aby změkly. Přidáme rajčatové pyré, okořeníme a přendáme do připravené mísy.
  • 3
    Rozpálíme grilovací mřížku na vysokou teplotu, položíme na ni humra rozpůlenou částí dolů a 3 minuty grilujeme, dokud mírně nezezlátne. Poté podáváme se salsou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.