Grilovaný humr s pikantní salsou
28 min.
Ingredience
- 680gramůHumr
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 4lžičkyOlej olivový jedlý
- 1kusKapie
- 1špetkaPepř cayenský
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
967 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozpůlíme podélně humry. Postavíme si ho nejdříve na zadní část, velkým ostrým nožem prořízneme hlavu a postupujeme až k ocasu. Vyjmeme z hlavy šedý váček - ostatní se dá jíst. Válečkem na těsto rozbijeme klepeta a stejně připravíme i druhého humra. Rozpůlenou část posypeme kajenským pepřem a pokapeme olejem.
- 2Na salsu rozpálíme olej a restujeme 5 minut cibulku, kapii a chilli papričku, aby změkly. Přidáme rajčatové pyré, okořeníme a přendáme do připravené mísy.
- 3Rozpálíme grilovací mřížku na vysokou teplotu, položíme na ni humra rozpůlenou částí dolů a 3 minuty grilujeme, dokud mírně nezezlátne. Poté podáváme se salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.