Grilovaný losos s chilli glazurou a limetkovým créme fraiche

30 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny stroužky česneku od sebe oddělíme, ale neloupeme je.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na tenké plátky, a spolu s česnekem je opečeme na pánvi až dohněda. Poté česnek oloupeme.
  • 3
    Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme ji na jemno. Povaříme ji 15 minut ve vodě, poté slijeme, smícháme se třtinovým cukrem, octem, cibulí a česnekem. Rozmixujeme dohladka.
  • 4
    Lososa nakrájíme na čtyři filety - každý o váze 150 g. Potřeme chilli omáčkou a grilujeme 8 minut.
  • 5
    Limetu oloupeme a poté nakrájíme na skrojky. Kůru nastrouháme na jemno a smícháme ji s créme fraiche.
  • 6
    Koriandr nasekáme na jemno.
  • 7
    Rybu podáváme přelitou další chilli omáčkou s dipem z créme fraiche a skrojky citronu, vše posypané koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.