Grilovaný losos s chilli glazurou a limetkovým créme fraiche
30 min.
Ingredience
- 6stroužkůČesnek
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceCukr třtinový
- 4lžíceOcet vinný
- 600gramůLosos - filety
- 1kusLimetka
- 200gramůCréme fraiche
- 2lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Všechny stroužky česneku od sebe oddělíme, ale neloupeme je.
- 2Cibuli nakrájíme na tenké plátky, a spolu s česnekem je opečeme na pánvi až dohněda. Poté česnek oloupeme.
- 3Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme ji na jemno. Povaříme ji 15 minut ve vodě, poté slijeme, smícháme se třtinovým cukrem, octem, cibulí a česnekem. Rozmixujeme dohladka.
- 4Lososa nakrájíme na čtyři filety - každý o váze 150 g. Potřeme chilli omáčkou a grilujeme 8 minut.
- 5Limetu oloupeme a poté nakrájíme na skrojky. Kůru nastrouháme na jemno a smícháme ji s créme fraiche.
- 6Koriandr nasekáme na jemno.
- 7Rybu podáváme přelitou další chilli omáčkou s dipem z créme fraiche a skrojky citronu, vše posypané koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.