Grilovaný pikantní humr
30 min.
Ingredience
- 4kusyHumr
- 90gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePepř citronový
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1kusAvokádo
- 2kusyOkurky
- 1kusMango
- 2kusyCibule
- 2lžičkyChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1678 kcal
Bílkoviny
285 g
Tuky
40 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do mísy, přidáme na větší kostky nakrájené mango a okurku. Avokádo oloupeme, nakrájíme na kostičky a přídáme do mísy. Obsah mísy zamícháme a dáme odležet do ledničky.
- 2Kuchyňskými nůžkami rozstřihneme krunýř a humra napíchneme na kovovou jehlu. Stranou smícháme v misce rozehřáté máslo, chilli, prolisovaný česnek a citronový pepř s koriandrem. Směsí humra potřeme ze všech stran.
- 3Gril rozehřejeme a grilovací rošt potřeme olejem. Humra grilujeme cca 5 minut z každé strany, aby se propekl do červena, avšak maso musí zůstat nevysušené. Během grilovaní můžeme potírat zbývajícím česnekovým máslem.
- 4Nakonec na gril dáme lehce ogrilovat ovoce a zeleninu z ledničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.