Grissini

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
  • 2
    Do misky vlijeme 150 ml vlažné vody, přimícháme cukr a droždí a necháme asi 15 minut nabobtnat.
  • 3
    Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, zbylou vlažnou vodu, olej a nabobtnalé droždí. Vypracujeme hladké, pružné těsto, které pod utěrkou necháme vykynout.
  • 4
    Z vykynutého těsta uválíme „hady“ o průměru asi 1 cm a klademe na plech. Těsto potřeme mlékem, posypeme solí a mákem a necháme ještě asi 15 minut kynout.
  • 5
    Grissini pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, až těsto zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 13. 7. 2016
Grissini
Grissini jsou skvělé, s těstem se výborně pracuje. Po vzoru Italů jsem z obdélníku těsta krájela pomocí cukrářské karty tyčky, které jsem ještě vytáhla na délku plechu. Práce jde rychle od ruky. Místo máku jsem sypala cibulovým semínkem - černuchou.