Grissini
30 min.
Ingredience
- 7gramůDroždí sušené
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 300mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na potření a posypání
- 80mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžíceSůl hrubozrnná
- 2lžíceMák - semena
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
- 2Do misky vlijeme 150 ml vlažné vody, přimícháme cukr a droždí a necháme asi 15 minut nabobtnat.
- 3Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, zbylou vlažnou vodu, olej a nabobtnalé droždí. Vypracujeme hladké, pružné těsto, které pod utěrkou necháme vykynout.
- 4Z vykynutého těsta uválíme „hady“ o průměru asi 1 cm a klademe na plech. Těsto potřeme mlékem, posypeme solí a mákem a necháme ještě asi 15 minut kynout.
- 5Grissini pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, až těsto zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 13. 7. 2016
Grissini
Grissini jsou skvělé, s těstem se výborně pracuje. Po vzoru Italů jsem z obdélníku těsta krájela pomocí cukrářské karty tyčky, které jsem ještě vytáhla na délku plechu. Práce jde rychle od ruky. Místo máku jsem sypala cibulovým semínkem - černuchou.