Gruzínské chačapuri
40 min.
Ingredience
- 500gramůSýr Brynza
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 400gramůMouka polohrubá
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1306 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
90 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme nádivku. V misce utřeme brynzu s 50 g másla a jedním vejcem, směs přikryjeme a na 10 minut ji přikrytou uložíme do chladničky.
- 2V zadělávací míse drátěnou metlou vyšleháme mléko se 2 vejci, solí a cukrem. Postupně pak vařečkou vmícháváme tolik polohrubé mouky, až vznikne nepříliš tuhé těsto, které se nelepí na ruce. Vypracované těsto rozdělíme na 4 díly a ty rozválíme na placky o síle 5 mm.
- 3Dva pláty pokryjeme nádivkou a dvěma zbylými je přikryjeme a okraje důkladně zahneme. Na dvou litinových pánvích rozpálíme máslo, potom stáhneme oheň a na každou pánev dáme jednu placku. Přikryjeme poklicí a pečeme 8-10 minut na mírném ohni. Potom placky pomažeme rozpuštěným máslem, obrátíme a pečeme bez pokličky.
- 4Hotové chačapuri napůl překrojíme, rozdělíme na talíře a podáváme je polité rozpuštěným máslem jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.