Gruzínský vaječný dezert

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
43 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do studeného mléka rozklepneme vejce, přidáme cukr, tlučený hřebíček a sáček vanilkového cukru. Směs ručním šlehačem rozšleháme a nalijeme do varných mušlí nebo misek z varného skla vymazaných máslem.
  • 2
    Nádobky dáme do pekáče, podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a ve vodní lázni vaříme asi hodinu, pak dezert necháme vychladnout.
  • 3
    Po vychladnutí mušle vyklopíme z formiček a podáváme ozdobené višňovou zavařeninou a šlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.