Gruzínský vaječný dezert
70 min.
Ingredience
- 400mililitrůMléko polotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 8lžicCukr krupice
- 0,25lžičkaHřebíček
- 2litryVoda pitná
- 4lžíceMarmeláda višňová
- 125mililitrůŠlehačka
- 30gramůCukr vanilka
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
43 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Do studeného mléka rozklepneme vejce, přidáme cukr, tlučený hřebíček a sáček vanilkového cukru. Směs ručním šlehačem rozšleháme a nalijeme do varných mušlí nebo misek z varného skla vymazaných máslem.
- 2Nádobky dáme do pekáče, podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a ve vodní lázni vaříme asi hodinu, pak dezert necháme vychladnout.
- 3Po vychladnutí mušle vyklopíme z formiček a podáváme ozdobené višňovou zavařeninou a šlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.