Gudžarátská žemlovka
50 min.
Ingredience
- 1šálekMléko plnotučné
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMandle plátky
- 2lžíceOřechy vlašské
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 8krajícůVeka tuková
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
50 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
643 mg
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Plátky veky osmažíme na másle dozlatova.
- 2Veku vyjmeme a k máslu vlijeme mléko a smetanu. Uvedeme do varu a přisypeme cukr. Po chvíli vložíme osmaženou veku a přidáme kardamom a šafrán.
- 3Když šťáva zhoustne, ozdobíme krajíčky veky mandlemi a oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.