Guláš s čerstvými paprikami
115 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí kližka
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2lžičkyMajoránka
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusRajčata
- 1špetkaSůl
- 250gramůZakysaná smetana
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžícePaprika mletá pálivá
- 80mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso pokrájíme na kostky cca 3 cm velké. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozpálíme olej s máslem a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Zalijeme 80 ml vody, vložíme maso, majoránku a zakryté dusíme na mírném ohni cca 1 hodinu.
- 3Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajče opláchneme, pokrájíme nadrobno a společně s paprikami vmícháme do guláše. Ochutíme solí a pod pokličkou necháme dusit ještě 30 minut. Do hrnce přidáme 200 g zakysané smetany rozmíchané s moukou, přivedeme k varu a dochutíme.
- 4Rozdělíme do misek, každou porci dozdobíme kopečkem zakysané smetany a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. nudle, brambory nebo chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.