Guláš s čerstvými paprikami

115 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso pokrájíme na kostky cca 3 cm velké. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej s máslem a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Zalijeme 80 ml vody, vložíme maso, majoránku a zakryté dusíme na mírném ohni cca 1 hodinu.
  • 3
    Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajče opláchneme, pokrájíme nadrobno a společně s paprikami vmícháme do guláše. Ochutíme solí a pod pokličkou necháme dusit ještě 30 minut. Do hrnce přidáme 200 g zakysané smetany rozmíchané s moukou, přivedeme k varu a dochutíme.
  • 4
    Rozdělíme do misek, každou porci dozdobíme kopečkem zakysané smetany a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. nudle, brambory nebo chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.