Guláš ze lvích hlav

60 min.
Čína

Ingredience

    • 450gramůVepřové maso mleté
    • 2lžičkyCibulka jarní
    • 1lžičkaZázvor celý
    • 55gramůHouby čerstvé
    • 55gramůKrevety tygří - loupané
    • 1lžíceOmáčka sójová
    • 1lžičkaCukr třtinový
    • 1lžíceVíno rýžové čínské
    • 680gramůZelí čínské
    • 4lžíceOlej rostlinný
    • 1lžičkaSůl
    • 1,25hrnkyVývar zeleninový
    • 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou a zázvorem, přidáme nakrájené houby, sójovou omáčku, vařené krevety bez ulit, cukr, rýžové víno a kukuřičný škrob. Ze vzniklé směsi vytvoříme 4-6 masových knedlíčků.
  • 2
    Zelí pokrájíme na větší kousky. Ve woku rozpálíme olej, vložíme zelí, osolíme a restujeme za stálého míchání 2-3 min. Poté přidáme masové knedlíčky, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zakryjeme a povaříme 30-45 min. Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.