Guláš ze lvích hlav
60 min.
Ingredience
- 450gramůVepřové maso mleté
- 2lžičkyCibulka jarní
- 1lžičkaZázvor celý
- 55gramůHouby čerstvé
- 55gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 680gramůZelí čínské
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1,25hrnkyVývar zeleninový
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou a zázvorem, přidáme nakrájené houby, sójovou omáčku, vařené krevety bez ulit, cukr, rýžové víno a kukuřičný škrob. Ze vzniklé směsi vytvoříme 4-6 masových knedlíčků.
- 2Zelí pokrájíme na větší kousky. Ve woku rozpálíme olej, vložíme zelí, osolíme a restujeme za stálého míchání 2-3 min. Poté přidáme masové knedlíčky, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zakryjeme a povaříme 30-45 min. Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.