Gurabie - koláčky s mandlí
55 min.
Ingredience
- 80gramůMandle
- 200gramůMed včelí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceCukr moučkový
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5kusCukr vanilka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V míse si utřeme měkké máslo, přidáme tekutý med, sůl, vajíčko, mouku a přilijeme trošku vody (0,5 -1 dl), abychom mohli lépe těsto vymíchat.
- 2Na pomoučněném vále pak těsto dobře prohněteme a rozválíme válečkem do 1,5 cm výšky. Kulatým vykrajovátkem vykrojíme koláčky, které si dáme na plech vyložený pečícím papírem, do každého koláčku si prstem uděláme důlek a vložíme do něj spařenou, oloupanou celou mandli.
- 3Koláčky pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Pečeme přibližně 10 - 15 minut.
- 4Vychladlé koláčky si odložíme do papírové krabice uležet alespoň na 3 dny.
- 5Před podáváním je po okrajích lehce pocukrujeme práškovým cukrem, který jsme smíchali s vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.