Gurabie - koláčky s mandlí

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse si utřeme měkké máslo, přidáme tekutý med, sůl, vajíčko, mouku a přilijeme trošku vody (0,5 -1 dl), abychom mohli lépe těsto vymíchat.
  • 2
    Na pomoučněném vále pak těsto dobře prohněteme a rozválíme válečkem do 1,5 cm výšky. Kulatým vykrajovátkem vykrojíme koláčky, které si dáme na plech vyložený pečícím papírem, do každého koláčku si prstem uděláme důlek a vložíme do něj spařenou, oloupanou celou mandli.
  • 3
    Koláčky pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Pečeme přibližně 10 - 15 minut.
  • 4
    Vychladlé koláčky si odložíme do papírové krabice uležet alespoň na 3 dny.
  • 5
    Před podáváním je po okrajích lehce pocukrujeme práškovým cukrem, který jsme smíchali s vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.