Gurmánský předkrm - carpaccio s mandlemi

28 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
501 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si citrónový dresing na potření masa: do misky si vymačkáme šťávu z celého citrónu, přidáme k ní kvalitní olivový olej a směs vyšleháme metličkou.
  • 2
    Ještě si připravíme hořčicovou zálivku na maso: v druhé misce si vyšleháme majonézu s hořčicí a l lžicí vody.
  • 3
    Omyté a osušené 4 plátky z hovězí svíčkové vložíme na potravinářskou fólii a fólií je zakryjeme. Vazmeme hladkou malou paličku a maso roztlučeme na velmi tenké plátky. Z takto roztlučeného plátku masa případně vyřízneme bílé šlachy, tuk. Plátky masa zmuchláme v dlani, každý plátek znovu vložíme mezi fólii a podruhé maso opatrně roztlučeme tak, až bude tenké jako papír. Plátky masa položíme na talíře, osolíme je, opepříme čerstvě pomletým pepřem, celé je potřeme citrónovým dresingem, pak talíře s masem zakryjeme fólií a odložíme je do lednice na 50-60 minut. Zbytek citrónového dresingu použijeme na salát.
  • 4
    Do rendlíku s vroucí vodou si dáme vařit čerstvá vejce. Vaříme je pouze 6 minut, pak je zchladíme a oloupeme. Vejce by měly mít žloutek uvařený do poloměkka. V pánvi s nepřilnavým dnem si dozlatova opražíme plátky mandlí. Pražíme je za stálého míchání pouze 1-2 minuty.
  • 5
    Omyjeme si listy salátu, pořádně z nich setřepeme vodu a dáme je do mísy. Před servírováním salát v míse pokapeme zbytkem citrónového dresingu a zlehka ho promícháme.
  • 6
    Maso vyndáme z lednice, pokapeme ho hořčicovou zálivkou, poklademe na něj listy salátu, ozdobíme rozkrojenými vejci, vše posypeme mandlemi a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.