Halaszlé - maďarská kapří polévka

60 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
585 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchaného kapra očistíme, odstraníme hlavu, vnitřnosti, rybu podélně rozpůlíme a odstraníme páteř.
  • 2
    Do hrnce vlijeme vodu, vložíme kapří hlavu bez žáber, očí a ploutví, dále oloupanou cibuli, sůl a kapří páteř. Vše zvolna povaříme asi 25 minut.
  • 3
    Maso nakrájíme na kostky a osmahneme je na sádle spolu s mletou paprikou a očištěnými na kostky nakrájenými paprikami. Zalijeme přecezeným rybím vývarem a před koncem varu můžeme přidat i jikry.
  • 4
    Polévku ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 12. 3. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Moc dobrá polévka, je hodně jiná než naše vánoční rybí, ale to je právě fajn. Až budou u nás lovit rybník, vyprosím si pár plevelných rybek a zkusím, tak ji prý vaří Maďaři v kotlíku na břehu. Palec nahoru.