Halaszlé - maďarská kapří polévka
60 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 250gramůPaprikové lusky čerstvé
- 75gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1000gramůKapr obecný
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
585 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vykuchaného kapra očistíme, odstraníme hlavu, vnitřnosti, rybu podélně rozpůlíme a odstraníme páteř.
- 2Do hrnce vlijeme vodu, vložíme kapří hlavu bez žáber, očí a ploutví, dále oloupanou cibuli, sůl a kapří páteř. Vše zvolna povaříme asi 25 minut.
- 3Maso nakrájíme na kostky a osmahneme je na sádle spolu s mletou paprikou a očištěnými na kostky nakrájenými paprikami. Zalijeme přecezeným rybím vývarem a před koncem varu můžeme přidat i jikry.
- 4Polévku ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 12. 3. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Moc dobrá polévka, je hodně jiná než naše vánoční rybí, ale to je právě fajn. Až budou u nás lovit rybník, vyprosím si pár plevelných rybek a zkusím, tak ji prý vaří Maďaři v kotlíku na břehu. Palec nahoru.