Halušky s brynzou II
40 min.
Ingredience
- 7kusůBrambory
- 200gramůSýr Brynza
- 1,5hrnkyMouka polohrubá
- 1kusSůl
- 300gramůŠpek
- 200gramůZakysaná smetana
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1124 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
85 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Vápník
275 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme, přisypeme mouku a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.
- 2Přes cedník tlačíme malé nočky do hrnce s vroucí vodou, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.
- 3V misce smícháme brynzu se smetanou. Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájený špek.
- 4Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme brynzovou zálivkou, posypeme vyškvařeným špekem a posypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.