Halušky s brynzou II

40 min.
Slovensko

Ingredience

      • 7kusůBrambory
      • 200gramůSýr Brynza
      • 1,5hrnkyMouka polohrubá
      • 1kusSůl
      • 300gramůŠpek
      • 200gramůZakysaná smetana
      • 100gramůSýr Eidam cihla 40%
      • 3litryVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    1124 kcal
    Bílkoviny
    30 g
    Tuky
    85 g
    Sacharidy
    65 g
    Vláknina
    6 g
    Vápník
    275 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme, přisypeme mouku a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.
    • 2
      Přes cedník tlačíme malé nočky do hrnce s vroucí vodou, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.
    • 3
      V misce smícháme brynzu se smetanou. Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájený špek.
    • 4
      Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme brynzovou zálivkou, posypeme vyškvařeným špekem a posypeme sýrem.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.