Halušky s kysaným zelím
50 min.
Ingredience
- 350gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 5gramůSůl
- 3gramyKmín celý
- 150mililitrůVoda pitná
- 600gramůZelí kysané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
129 mg
Postup přípravy
- 1Zelí ze sklenice scedíme a trochu pokrájíme. V pánvi rozpálíme olej, přidáme zelí, okmínujeme a zvolna dusíme 15 minut.
- 2Mezitím připravíme halušky. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, promícháme a naředíme vodou na nepříliš husté těsto.
- 3Těsto protlačujeme přes síto s většími oky rovnou do vroucí osolené vody, odkrajujeme od síta nožem, aby halušky byly přiměřeně dlouhé. Zavařujeme asi 5 minut, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou.
- 4Halušky promícháme s dušeným zelím a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.