Halušky s kysaným zelím

50 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
129 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí ze sklenice scedíme a trochu pokrájíme. V pánvi rozpálíme olej, přidáme zelí, okmínujeme a zvolna dusíme 15 minut.
  • 2
    Mezitím připravíme halušky. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, promícháme a naředíme vodou na nepříliš husté těsto.
  • 3
    Těsto protlačujeme přes síto s většími oky rovnou do vroucí osolené vody, odkrajujeme od síta nožem, aby halušky byly přiměřeně dlouhé. Zavařujeme asi 5 minut, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou.
  • 4
    Halušky promícháme s dušeným zelím a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.