Halušky s vejci (minutka)
30 min.
Ingredience
- 1350gramůMouka pšeničná hrubá
- 450mililitrůMléko polotučné
- 750mililitrůVoda pitná
- 880gramůVejce slepičí
- 30gramůSůl
- 100gramůTuk
- 200gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
3 g
Cukr
678 mg
Postup přípravy
- 1Mouku prosijeme, přidáme prášek do pečiva, přilijeme mléko s vodou a rozmíchanými vejci a vše promícháme.
- 2Těsto protlačujeme přes haluškové síto do osolené vařící vody. Halušky krátce povaříme, scedíme je, propláchneme studenou vodou a promastíme částí tuku.
- 3Na rozehřátém tuku halušky prohřejeme, zalijeme je vejci, osolíme a mícháme, až se vejce srazí.
- 4Nakonec pokrm přelijeme částečně rozškvařenou slaninou, nakrájenou na kostičky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.