Halušky z krupice

30 min.
Slovensko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
372 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme mléko, přivedeme k varu a hlídáme, aby neuteklo. Pomalu za stálého míchání přisypeme krupici, přidáme máslo, zmírníme oheň a vaříme zvolna asi 10 minut. Těsto se musí přestat lepit. Hrnec odstavíme, obsah občas promícháme až do vychladnutí. Potom přimícháme vejce, přidáme špetku muškátu, důkladně promícháme a těsto protlačujeme přes sítko s většími oky rovnou do vroucí osolené vody. Nožem těsto odkrajujeme od síta, aby halušky nebyly příliš dlouhé. Halušky zavařujeme asi 5 minut, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou.
  • 2
    Halušky používáme stejně jako klasické těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.