Halušky z kukuřičné mouky

45 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
46 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
2 g
Cukr
560 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, pomalu přisypáváme kukuřičnou mouku a ihned rozmícháváme. Osolíme a vaříme zvolna půl hodiny, dokud se těsto nepřestane lepit. Hrnec odstavíme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, z těsta lžičkou namočenou v horké vodě vykrajujeme melé halušky, které krátce orestujeme v oleji.
  • 3
    Halušky rozdělíme na talíře, posypeme rozdrobenou brynzou a polijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.