Halušky z pohankové mouky s liškami a sýrovou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
131 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme houbovou omáčku: očištěné a omyté lišky pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr jemně nastrouháme. V rendlíku rozehřejeme olej s máslem, na něm lišky vysmažíme z vlasní šťávy. Lišky poté osolíme, ochutíme pepřem, kmínem a přilijeme vodu. Lišky krátce povaříme, pak přimícháme smetanu a nastrouhaný sýr. Stále mícháme a jakmile se sýr roztaví, přidáme jogurt, pak rendlík odstavíme z plotny. Omáčku podle chuti dosolíme a uchováme teplou.
  • 2
    Do mísy prosejeme pohankovou mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, vlahou vodu a těsto důkladně promícháme. Mělo by mít polohustou konzistenci.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Na hrnec "posadíme" haluškovač - síto. Těsto přes síto, pomocí tvrdé stěrky, naházíme do vroucí vody. Teplotu snížíme, halušky ve vodě promícháme a vaříme do doby, než vyplavou na povrch. Vaříme je přibližně 2-3 minuty. Poté je sítem vyjmeme, dáme na talíře, polijeme je sýrovou omáčkou s liškami a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.