Hanácká kapustnica s houbami

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme kysané zelí, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme do poloměkka.
  • 2
    Podusíme doměkka v malém množství vody sušené houby a stejným způsobem podusíme i vypeckované švestky.
  • 3
    Potom švestky a houby přidáme k zelí (i s vodou ve které jsme je vařili).
  • 4
    Nakrájíme najemno cibuli a zpěníme na sádle. Přisypeme mletou papriku a přilijeme mouku rozmíchanou v mléce. Vše společně uvaříme doměkka.
  • 5
    Nakrájíme na kolečka klobásu a přidáme ji i se smetanou do kapustnice.
  • 6
    Ochutíme solí, krátce necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.