Hanácké koláče
110 min.

Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 40gramůDroždí
- 100gramůOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 1lžíceRum
- 5lžicPovidla švestková
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si kvásek z vlažného mléka a droždí. Do jiné nádoby nasypeme mouku, cukr, citronovou kůru, sůl, žloutky a přidáme olej. Pak přilijeme kvásek. Vypracujeme polotuhé těsto a necháme vykynout.
- 2Rozdělíme ho na čtyři kusy a každý vyválíme do menší placky.
- 3Do každé zabalíme čtvrtinu tvarohové náplně a znovu vyválíme tlustý koláč o průměru asi 25 cm.
- 4Potřeme jej povidly rozmíchanými s rumem, posypeme drobenkou a necháme ještě chvilku vykynout.
- 5Dáme péct do mírně vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
- 6Před dopečením potřeme okraje rozšlehaným vejcem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.