Hanácké koláče

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůCukr krupice
    • 40gramůDroždí
    • 100gramůOlej stolní
    • 1špetkaSůl
    • 1lžíceRum
    • 5lžicPovidla švestková
    • 3kusyVaječný žloutek slepičí
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1,5decilitryMléko polotučné
    • 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si kvásek z vlažného mléka a droždí. Do jiné nádoby nasypeme mouku, cukr, citronovou kůru, sůl, žloutky a přidáme olej. Pak přilijeme kvásek. Vypracujeme polotuhé těsto a necháme vykynout.
  • 2
    Rozdělíme ho na čtyři kusy a každý vyválíme do menší placky.
  • 3
    Do každé zabalíme čtvrtinu tvarohové náplně a znovu vyválíme tlustý koláč o průměru asi 25 cm.
  • 4
    Potřeme jej povidly rozmíchanými s rumem, posypeme drobenkou a necháme ještě chvilku vykynout.
  • 5
    Dáme péct do mírně vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
  • 6
    Před dopečením potřeme okraje rozšlehaným vejcem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.