Hanojská nudlová polévka s hovězím masem
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1500gramůHovězí kližka
- 1kusZázvor celý
- 1kusBadyán
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 0,5lžičkaFenyklová semínka
- 1kusSkořice celá
- 12šálkůVoda pitná
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1kusLimetka
- 1kusCibule červená
- 115gramůFazolové výhonky
- 2kusyChilli paprička
- 2kusyCibulka jarní
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 140gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1baleníNudle rýžové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli překrojíme na polovinu a krátce ji orestujeme rozkrojenou stranou nahoru, dokud nezačne karamelizovat. Odložíme stranou.
- 2Maso z kližky nakrájíme na kousky a i s kostmi vložíme do většího hrnce. Přidáme připravenou cibuli, zázvor, badyán, bobkový list, fenyklová semínka, hřebíček a skořici. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2-3 hod. Pěnu vzniklou na povrchu průběžně sbíráme. Poté vyjmeme z hrnce maso, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Kosti rovněž vyjmeme, vývar scedíme a vrátíme do hnce spolu s masem. Krátce povaříme, dochutíme limetkovou šťávou a rybí omáčkou.
- 3Roštěnku nakrájíme na velmi tenké plátky a necháme zamrazit. Jako přílohy nakrájíme zvlášť do misek cibulku na kroužky, fazolové výhonky, chilli papričky bez semínek, jarní cibulky najemno a koriandrové lístky.
- 4Nudle uvaříme doměkka, scedíme a rozdělíme na porce. Obložíme plátky roštěnky, přelijeme horkým vývarem. Přílohy podáváme samostatně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.