Hanojské závitky
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 60gramůNudle skleněné
- 60gramůMrkev kořen
- 3lžíceOcet rýžový
- 1lžíceOmáčka rybí
- 4lžíceOřechy burské pražené
- 300gramůGarnát obecný
- 16kusůRýžový papír
- 20gramůThajská bazalka
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 80gramůZelí čínské
- 50gramůZelí hlávkové bílé
- 120gramůCibulka jarní
- Omáčka
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 5stroužkůČesnek
- 1kusChilli paprička
- 5lžicMáslo arašídové
- 3lžíceOmáčka Hoisin
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaOmáčka rybí
- 180mililitrůVoda pitná
- 50gramůArašídy
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nudle připravíme podle návodu. Poté nudle slijeme a propláchneme studenou vodou. Všechny suroviny na omáčku (protlak, cukr, omáčky...) smícháme a dáme stranou. Nudle nakrájíme na odpovídající délku a promícháme s octem, rybí omáčkou, rozdrcenými arašídy a uvařenými nakrájenými garnáty.
- 2Do mísy vložíme pokrájené čerstvé bylinky, zelné listy, listy čínského zelí, jarní cibulku a nastrouhanou mrkev. Přidáme směs s nudlemi, vše důkladně promícháme.
- 3Rýžový papír jeden po druhém namočíme na 30 vteřin do teplé vody a rozložíme na rovný povrch. Na každý položíme malé množství směsi zeleniny a nudlí. Postupně stočíme do malých rolek. Okraje zahrnujeme dovnitř, aby náplň nevypadávala. Podáváme společně s
- 4omáčkou na namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.