Harissový hummus

15 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
14 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slijeme konzervu cizrny, dáme do mixéru, přidáme tři lžíce olivového oleje, prolisovaný česnek a 100 ml vody.
  • 2
    Rozmixujeme dohladka, přidáme druhou slitou konzervu cizrny a ještě promixujeme, jemnější hrudky necháme.
  • 3
    Osolíme a ochutíme citrónovou šťávou.
  • 4
    Smícháme pastu harissa, rajčatové pyré a zbytek oleje. Směsí ozdobíme cizrnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.