Havířova fazolová kyselica

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1018 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
49 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velké máslové fazole promyjeme a den dopředu je namočíme do 0,5 l studené vody.
  • 2
    Druhý den uvaříme uzené maso s celou očištěnou cibulí, bobkovým listem a 1/2 lžičky soli v l,5 litru vody. Maso uvaříme doměkka, poté ho vyjmeme a do vývaru vložíme namočenou fazoli. Vaříme ji doměkka při mírné teplotě přibližně 60 minut. Potom k ní přidáme propláchnuté kysané zelí a vaříme společně 15 minut.
  • 3
    Ke konci vaření do polévky přimícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Za stálého míchání polévku dochutíme majoránkou a podle chuti solí a cukrem. Ještě ji povaříme přibližně 5-10 minut.
  • 4
    Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, rozdělíme ho do talířů, zalijeme fazolovou polévkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.