Havířova fazolová kyselica
95 min.
Ingredience
- 500gramůFazole
- 2litryVoda pitná
- 500gramůVepřové koleno uzené
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 300gramůZelí kysané
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžíceMajoránka
- 1,5lžičkyCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1018 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
49 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Velké máslové fazole promyjeme a den dopředu je namočíme do 0,5 l studené vody.
- 2Druhý den uvaříme uzené maso s celou očištěnou cibulí, bobkovým listem a 1/2 lžičky soli v l,5 litru vody. Maso uvaříme doměkka, poté ho vyjmeme a do vývaru vložíme namočenou fazoli. Vaříme ji doměkka při mírné teplotě přibližně 60 minut. Potom k ní přidáme propláchnuté kysané zelí a vaříme společně 15 minut.
- 3Ke konci vaření do polévky přimícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Za stálého míchání polévku dochutíme majoránkou a podle chuti solí a cukrem. Ještě ji povaříme přibližně 5-10 minut.
- 4Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, rozdělíme ho do talířů, zalijeme fazolovou polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.