Havířova fazorka
75 min.
Ingredience
- 160gramůFazole
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceSkořice celá
- 20gramůBujón natur hovězí
- 1lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaSůl
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
70 mg
Postup přípravy
- 1Fazorku - barevnou drobnou fazoli - v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme 1 l vody a necháme 2 hodiny nabobtnat.
- 2V té samé vodě ji uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 50 minut. Ke konci vaření přidáme kousek (o velikosti lžíce) celé skořice, povaříme ji asi 5 minut, potom skořici vyjmeme.
- 3Přidáme bujón, majoránku, sůl podle chuti a povaříme dalších 6-8 minut. Nakonec přimícháme smetanu s máslem, necháme přejít varem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.