Hermelín smažený v pivním těstíčku
25 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 8lžicMouka pšeničná hladká
- 1hrstPažitka
- 3lžíceOlej olivový
- 600gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
250 mg
Cukr
408 mg
Postup přípravy
- 1Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme ji okapat a pak nasekáme najemno.
- 2Z vajec, mouky a piva vytvoříme hladké těstíčko, ve kterém obalíme plátky Hermelínu.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, obalený sýr v něm usmažíme z obou stran dozlatova a teplý podáváme posypaný jemně nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.